1 2 3 4 5 6

Cartomantie - Ghicitul in cartile de TAROT

Cartomantia

   Desi se practica de ceva ani buni, ghicitul in carti isi gaseste originile in secolul al XV-lea, la curtea regelui Carol al VI-lea al Frantei.

   Legenda vorbeste despre o sincera poveste de dragoste infiripata intre rege si o tanara din popor, pe nume Odette. Aceasta, din dorinta de a alunga crizele de nebunie ale regelui (se stie ca regele Carol al VI-lea a avut probleme mentale) s-a gandit sa-l distreze cu niste cartonase care erau folosite pentru amuzament in tara sarazinilor. Odette a angajat un pictor care s-a ocupat de imaginea cartilor, desenand exact ceea ce i se poruncea.

   Aceste cartonase colorate vor deveni, ceea ce astazi numim, carti de joc. Singura diferenta care exista intre ele erau desenele, figurile.   Popii erau reprezentati de imaginea unor personalitati marcante ale isoriei: David, Cezar, Carol cel mare sau Alexandru. In chipul damelor apareau zeita Atena, Isabela de Bavaria (sotia regelui), Judith si Odette.

   Valetii erau reprezentati de mari eroi ca Hector, Lancelot, Hogier si La Hire.

   Cu trecerea timpului, Odette invata si semnificatia si simbolul cartilor de joc, amuzandu-si astfel regele cu ghicitul in carti.Simbolul si semnificatia cartilor de ghicit

   Chiar si dupa secole, cartomantia se dovedeste a fi una dintre cele mai des folosite modalitati de a afla viitorul. Interpretarea cartilor de joc nu se poate face decat de "cunoscatori", oameni care au fost atrasi de stiinta cartomantiei si au deprins cu usurinta simbolurile cartilor.

   Desi "ceea ce spun cartile de joc" nu poate fi dovedit stiintific, numeroasele exemple care au demonstat veridicitatea ghicitului in carti, au facut ca aceasta stiinta sa devina din ce in ce mai populara.

   Daca vreti sa patrundeti tainele cartomantiei este bine sa stiti ca pentru ghicitul in carti se foloseste un pachet de carti de joc din care sunt alese cartile de la 7 la As. Daca aceste carti de joc sunt noi, inainte de a incepe procedura trebuie sa stabiliti care este partea de sus si de jos a cartilor. Semnul se face cu o carioca in parte de sus, dreapta. Dupa aceea se iau cartile de joc si se amesteca bine. Inainte de a intinde cartile acestea se taie de catre dumneavoastra, daca va ghiciti vous insiva, sau de catre persoane careia ii dati in carti.tarot   Taiatul cartilor se face intoatdeauna cu mana stanga.

   Cartile de joc au patru semne: cupa, caro, trefla si pica. Fiecare semn simbolizeaza altceva: cupa (inima rosie) vorbeste despre dragoste si inseamna sentimente felurite si bune; caro-ul (rombul) simbolizeaza legaturile dintre oameni, afaceri calatorii, vesti, mesaje; pica (inima neagra) prevesteste nefericire, pierdere, durere, tradare, necaz; trefla prezinta previziuni legate de bani.

   In cartomantie interpretarea cartilor de joc nu se face individual. Ele apar grupate si in pozitii diferite, ceea ce face ca semnificatia sa fie schimbata din cauza cartilor din jur.   Daca aveti doi asi sa stiti ca acestea prevestesc o asociere atat pe plan profeional, cat si personal, trei asi simbolizeaza exces de marinimie, iar patru asi este triumful; doi regi reprezinta vesti bune, trei regi sugereaza sprijin in demersuri, patru regi (toti cu punctul in dreapta) simbolizeaza reusita sigura, succes, merite; doua dame anunta curiozitati, trei, barfe si critici, patru dame reprezinta discutii, certuri fara nicio rezolvare; doi valeti discuti contradictorii, trei valeti certuri, iar patru valeti confruntari, momente dificile; doi decari sugereaza returnare neasteptata de bani, trei pierdere materiala, patru de zece viitor bun, realizari; patru nouari inseamna mostenire, trei nouari demersuri reusite; doi de opt declaratii sincere de dragoste, trei de opt sprijin familial, patru de opt neliniste; doi septari anunta atractie irezistibila, trei prevestesc o nastere in familie, patru septari, dusmani.

   Cunoscand toate simbolurile si combinatiile cartilor, ghicitul in carti devine unul dintre cele mai usoare mijloace de aflare a viitorului.